Interessant lanterne

2023-07-12

Historien omlanterner
Lanterne, også kendt som lanternefarve, er et gammelt kinesisk traditionelt kunsthåndværk. Med oprindelse i det vestlige Han-dynasti for mere end 2.000 år siden, hænges røde lanterner, der symboliserer gensyn, op hvert år omkring Lanternefestivalen på den 15. dag i den første månemåned for at skabe en festlig atmosfære.

Typer af lanterner

Senerelanternerblev et symbol på lykke for det kinesiske folk. Gennem arven og udviklingen af ​​lanternekunstnere i tidligere dynastier har den dannet en rig variation og fremragende teknologiniveau. Med hensyn til typer er der paladslanterner, gazelanterner, lysekroner og så videre. Fra formen er der figurer, landskaber, blomster og fugle, drager og føniks, fisk og insekter osv. Derudover er der særlige for folk at nyde og lege.


Lanternekultur
Lanternefor Lantern Festival. Skikken med Lantern Festival lanterner opstod i det tidlige Han-dynastiet, Tang Kaiyuan år, for at fejre landets velstand og folks fred, er bundet lanterner, af blinkende lys, symboliserer "farve drage Zhaoxiang, mennesker rige og stærk", har lanternekultur været meget populær. Da Zhu Yuanzhang etablerede Nanjing som sin hovedstad i Ming-dynastiet, satte han tusindvis af vandlanterner op på Qinhuai-floden. Yongle-dynastiet i meridianporten bjerglygtepæl, og i Huamen oprettet et "lampemarked", så Beiping stadig har "Dengshikou" gader.
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy